Fenntarthatósági ígéretünk

Célunk, hogy kávénkat egy fenntartható jövő részévé tegyük.

Hiszünk abban, hogy munkánk középpontjában az emberek, a környezetvédelem, termékeink és folyamataink minősége és biztonsága kell, hogy álljanak. Csak ezt az utat követve lehetünk értékesek és tiszteletre méltók a fogyasztóinknak - a kávé szerelmeseinek szerte a világon.

Ez egy egyre elmélyülő elkötelezettséget jelent a környezet és minden ember iránt, akivel együtt dolgozunk.

Caffè Vergnano.
A fenntarthatóság elkötelezettje

Hitvallásunk, hogy a fenntartható fejlődés a bolygónk GONDOS odafigyelésével határozza meg a napi cselekedeteinket. A kávéink és a csomagolóanyagaink megválasztásától egészen a kávézóink berendezéséig minden tevékenységünknek ez a célja:

CSÖKKENTÉS
ÚJRAHASZNÁLÁS
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
JAVÍTÁS

termékek

#IDD KOMPOSZTÁLHATÓAN

A kávékapszulák fenntarthatóságának biztosítása érdekében a mi kapszuláinkat bio- és komposztálhatóvá tettük.

2,5 kg R-PET SZEMES KÁVÉ CSOMAG

Új vendéglátó-csomagunknál felére csökkentettük a nem megújuló forrásból származó új műanyagok felhasználását.

OTTHONI ÉS KÁVÉZÓI TERMÉKEK

Szinte az összes alumíniumot eltávolítottuk a kávécsomagjainkból, így kompatibilisek lettek műanyaghulladék gyűjtéshez. Ez egy jobb és valóban környezetbaráta lehetőséget kínál a fogyasztóink számára.

Caffè Vergnano
a társadalmi fenntarthatóságért

Aktívan támogatjuk a kávéellátási láncban részt vevő közösségeket. Támogatjuk a nemek közötti egyenlőséget és a nők szerepvállalását a kávéültetvényeken, és olyan termékeket hirdetünk, amelyek nem csak a fenntartható mezőgazdaságot támogatják, hanem a termelésben részt vevő családokat is.

Women in Coffee - Nők a kávéban

A fenntartható álmunk

Olvasd el a nyilatkozatunkat

Mi az a Women in Coffee - Nők a kávéban?

A Women in Coffee a Caffè Vergnano társadalmi fenntarthatósági projektje, amely 2018-ban jött létre a Nemzetközi Women in Coffee Szövetséggel együttműködésben a női kávétermelők kis közösségeinek támogatására.

Mi az a Women in Coffee - Nők a kávéban?

A Women in Coffee a Caffè Vergnano társadalmi fenntarthatósági projektje, amely 2018-ban jött létre a Nemzetközi Women in Coffee Szövetséggel együttműködésben a női kávétermelők kis közösségeinek támogatására.

A Women in Coffee motivációja az ICO (Nemzetközi Kávészervezet) által a 2018-as Nemzetközi Kávénap alkalmából közzétett számokból származik, amelyek azt mutatják, hogy a kávéfarmok 25%-át nők vezetik, és a kávéültetvényeken dolgozó munkaerő 70%-a nő.
Ennek ellenére a kávéellátási láncon belüli jelentős pozitív hozzájárulás ellenére továbbra is nagy a nemek közötti szakadék, különösképpen a nők oktatáshoz, hitelhez és kereskedelemhez való hozzáférése tekintetében.

Ez vezetett a Women in Coffee- Nők a kávéban projekt létrehozásához.

A Women in Coffee folyamatosan fejlődik és növekszik, és olyan projekteket támogat, amelyek elősegítik a nők szerepvállalását, befogadását és tiszteletét. Ma világszerte támogatjuk a női társadalmi fenntarthatósági projekteket, amelyek mindegyike egy új fejezet a közös értékeinkről, az emancipációról, a befogadásról, a kultúráról, a kedvességről és a fenntarthatóságról szóló történetünkben. És persze kávénk történetében.

NEMZETKÖZI NŐI KÁVÉSZÖVETSÉG

A női kávétermelők támogatása és felhatalmazása.

Az ICWA-val közösen minden évben kiválasztunk egy projektet a nők kávéültetvényeken betöltött szerepének támogatására.

2019-ben indult az első adománygyűjtő program, amely elérte a célösszeget, amely egy kis kávépörkölő cég indításához szükséges Valle Hondóban, Santo Domingoban, egy olyan ültetvényen, ahol 20 női gazda dolgozik. Itt a kistermelők 35%-a nő, aki semmilyen formában nem kap gazdasági támogatást tevékenységükhöz fenntartásához.

A CSALÁDI VIDÉKI KÖNYVTÁR

A hondurasi könyvtár életre kel.

A nehézségek ellenére 2020-ban elindult egy új projekt, amely életre sikeresen megvalósult: egy fedett könyvtárt építettünk Honduras Marcala régiójában. „Ez egy olyan projekt, amely a közösségre, a kultúrára és a osztozkodásra összpontosít, amitől mi mind izgatottak vagyunk” – mondja Carolina.