Az Időt Tisztelő Hagyomány

A Vergnano cég igazán büszke örökségére. Története 1882-re nyúlik vissza, amikor a család megnyitotta az elsõ kis fûszerboltját szülõvárosukban Chieriben, egy középkori faluban, a torinói hegyek lábánál. Hamarosan a kis üzlet kávé eladással és pörköléssel is elkezdett foglalkozni. A következõ 30 évben a cég virágzásnak indult. A kezdetektõl fogva úgy vélték, hogy a sikerek kulcsa a termékek minõségében rejlik.

A harmincas években a cégalapító nagyapa fiain keresztül hagyományozta vállalkozását a jelenlegi tulajdonosokra. Idõt és fáradságot nem kímélve kiválasztották a világon fellelhetõ legjobb kávéfajtákat. Néhány döntésük nagy merészséget is igényelt, mint például egy kenyai kávé ültetvény megvásárlása. Olaszországban 3 nagy kávé raktárat nyitottak, (Albában és Chieriben) amely még jobban hozzájárult az üzlet felvirágzásához.

Mivel a tevékenység folyamatosan bõvült, napjainkban már egy 8000m2-es pörkölõ üzemet mondhatnak magukénak, 5 csomagolósorral, amely két PROBAT típusú nagy teljesítményű kávé pörkölővel és ehhez kapcsolódó elektronikus scannerek által vezérelt speciális minőség ellenőrzési rendszerrel, kávészem kiválasztó, valamint pörkölés utáni automata lézer-kontroll rendszerrel rendelkezik, biztosítva ezzel az õrölt kávé kiváló minõségét.
 

Egy Növekvő Cég  

A Vergnano család legutóbbi generációja 1966 óta gyakorol ellenõrzést a cég felett. Carlo és Franco Vergnano mindketten egy-egy szakmai csapatot irányítottak a kávé üzlet terén szerzett szakmai tapasztalattal hátuk mögött.

Carlo Vergnano, aki a pénzügyi igazgató volt, a cég financiális ügyeinek összehangolása mellett a különbözõ fajta zöld kávék beszerzését is szervezte, míg Franco Vergnano vezette a marketing és az értékesítõ részlegeket. 1985-ben a cég felvásárolta legnagyobb konkurensét Torinoban a CASA DEL CAFFÉ-t és így vált Piemont (Észak-Olaszország

vezetõ cégévé. 
 

Az Állandó Minőség Keresése

A páratlan minõségű Vergnano kávé titka fõleg a piacon fellelhetõ legjobb minõségű zöld kávé szemek aprólékos kiválasztásában, a speciális éghajlatban és ásványokban gazdag talajban valamint a földrajzi körülményekben rejlik.

Carlo Vergnano volt az elsõ aki elõször ezen követelményeknek megfelelõ kávé fajtákat Közép Amerikából, Haitibõl, Salvadorból, Costa Ricából, Santo Domingóból, Guatemalából majd Kenyából és Brazíliából beszerezte.

A termelõkkel való állandó kapcsolatra törekedtek, megalapozva ezzel az állandó és kiváló zöld kávé szemek jellemzõit. Ezzel együtt a talajművelés állandó ellenõrzése is elengedhetetlen feltétele a minõségnek. A minõség megteremtése ugyanis, már a kávé palánta elültetése elõtt elkezdõdik.


A Pörkölési Folyamat

A zöld kávé pörkölése döntõ eleme az olasz espresso kávé gyártásának, mert csak egy pontos pörkölési hõmérséklet szabadítja fel a szemekbõl a tökéletes aroma és illóanyagokat. Ezért a Vergnano egy, az azon kevés kávé pörkölõ cégek közül, aki a kávé fajtákat külön típus szerint pörköli. Különbözõ fajta kávék (a legjobb minõségû keverékben 9 féle) vannak összekeverve miután minimálisan 1-3 napig biztosítják a szabad gázolgást.

A "tradicionális" pörkölési folyamat sajátos jellemzõje a cégnek, szem elõtt tartva az évenként pörkölt mennyiséget. A pörkölési folyamat 18-20 percig tart szemben a 2-3 perces turbo pörköléssel. A kávé szemek különbözõ méreteinek, tulajdonságainak figyelembe vétele - melyek a mi keverékeinkben használatosak - az egyetlen módja az összes szem tökéletes pörkölésének. Azután a pörkölõ mester személyesen ellenõrzi mindegyik keverék minõségét, valamint a szemek tulajdonságát, teszi ezt az egész év során. A szemek a vákumos alumínium zacskóba töltés elõtt egy elektronikus szemválogatáson esnek át, melynek eredményeképpen a törött, méreten aluli illetve a rosszul pörkölt szemek kiválasztásra kerülnek.
   

A Szakmai Ág

A Caffé Vergnano létrehozott egy rendszert, mellyel kiváló minõségû espresso kávét lehet készíteni az irodákban is. Az aromazáró fóliában egy tökéletesen környezetbarát papír filter van, mely a megfelelõ mennyiségû kávét tartalmazza. Az eredmény egy krémes, illet és aroma anyagokban gazdag espresso kávé, olyan mint a bárokban. A rendszernek számos elõnye van: karbantartás mentes automata kávégépek alkalmazását teszi lehetõvé, valamint használat után a filter könnyedén eltávolítható a filter tartóból és kidobható anélkül, hogy tisztítani kellene a gépet a visszamaradó õrölt kávétól. A technológia állandó magas minõséget garantál.

Az irodai csomag mindent tartalmaz ami a jó kávé élvezéséhez szükség van, filter, cukor, csésze, kiskanál egy kompakt környezetvédõ kiszerelésben. A Vergnano ezen kínálata a legmagasabb vásárlói igényeket is kielégíti. A Caffé Vergnano létrehozott egy speciális espresso kávé filter skálát, mely egyre nagyobb népszerûségnek örvend. A legjobb minõségû árpából és malátából elõállítva, a kiváló illat-, és aromaanyagokat speciális kávégépek segítségével hozzák felszínre.


A Vergnano Exkluzív Ajándék Csomagjai

A Vergnano cég volt az elsõ amely ajándék csomagokat készített: kiváló és eredeti mûvészi munkák a legjobb minõségû kávék kiegészítéseként. Az ötlet azonnali sikert hozott. Évrõl évre a Caffé Vergnano cég megújítja kínálatát folyamatosan figyelemmel követve a fogyasztói igény változásokat és biztosítva az egyéni arculatot.

Minden egyes új kollekció a mûvészekkel, kerámikusokkal és tervezõkkel való egyeztetés eredményeként jön létre, akik formába öntik a cég ötleteit, új és vonzó ajándéktárgyak tervezésével. Az ajándékok tetszetõs, csábító külsõ csomagolására külön gondot fordítanak.